søndag 17. mai 2009

...er vi så gla i:


Selv om biblioteket i Min Buri allerede har vært i bruk i tre uker, kunne det ikke bli skikkelig innvidd uten munkenes velsignelse. For at vi skulle få være tilstede ved denne anledningen ble seremonien utsatt til etter vår hjemkomst fra Beijing, da på selveste grunnlovsdagen.


Da vi kom ruslende i ti-tiden var allerede parasoller, partytelt, rød løper og oransje munker ferdig oppstilt på gangveien utenfor biblioteket. En kort buddhistisk velsignelse ble etterfulgt av nok et spennende måltid i communityen. Denne gangen hadde fiskemagesuppe lurt seg inn på menyen mellom dampet and og tom yam.
Det var en glede å se at prosjektet åpenbart hadde levd sitt eget liv etter at vi reiste. Doen var blitt rosa, nye planter var plantet, skilt med husregler var kommet opp og hyllene var fulle av bøker, spill og bilder av gamle konger.


Gjensynsgleden med våre venner i communityen var også stor. Vi lekte, spiste is (eller i hvert fall thailandsk bønnepudding) og koste oss, og da det til og med kom et par politikere fra parlamentet og byrådet på besøk, var det en 17. mai-feiring så god som noen. Hipp, hipp, hipp...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar