søndag 8. mars 2009

Med blanke ark og fargestifter til...


Den siste uken har vi hatt to produktive arbeidsdager på tomta, sammen med beboerne i communityen. Lørdag inviterte vi til en tegnedag på lekeplassen, og etter et par timer satt vi med en god bunke fargerike og spennede forslag til ting som vi kan bruke tomta til.
Noen ønsker seg et musikkrom, noen ønsker seg et bibliotek, noen ønsker seg et basseng og noen ønsker seg et fjell.


Erlends forslag (over) ble utsatt for sterke copyright-overgrep fra en av guttene (under).
Med disse forslagene i idésekken tenkte vi at det var på tide å se hva vi egentlig hadde å jobbe med på tomta. Da den var dekket av rot, skrot og skrammel, rustet vi opp med hansker, sekker, raker og friskt mot... og satte igang den Store Ryddedagen på onsdag.


Det tok ikke lang tid før det vrimlet av store og små arbeidslystne sjeler som ville hjelpe til, og i løpet av et par timer var skrot og skrammel pent og pyntelig fordelt i sine respektive hauger.
Stein, tre, glass, kompost, plast og metall fikk hver sin plass under solen, og landskapsformer, gamle murer og busker kom fram fra det skjulte.

Før:


Etter:


Da ryddestunden var over introduserte vi kanonball som lek på ballplassen. Konseptet "å kaste ball på hverandre" er ikke nytt blant barna, men vi innførte bruk av myk ball.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar