mandag 2. mars 2009

Vårt første møte med lokalsamfunnet:

På fredag møtte vi folk fra lokalsamfunnet vi skal jobbe i. Patama og Ploy var med fra CASE, og vi møtte noen av nøkkelpersonene i området sammen noen unge menn og en liten gruppe barn.

Ploy har jobbet med dette samfunnet det siste året, og har startet et lekeplass-nettverk sammen med barna i området. Nettverket vil binde de omkringliggende communitiene sammen og gjøre det lettere for folk å se sine egne styrker og muligheter. Det er litt info om hennes prosjekt på
www.kidsontheground.blogspot.com

På det første møtet informerte vi om hvem vi er og hva våre intensjoner er. Vi fortalte at vi ville samarbeide med dem gjennom CASE, og prøve å avdekke hva som kan være et godt tiltak i området.


Det var en engasjert gjeng, og vi fikk innspill om alt fra bibliotek, musikkrom, samlingslokale og thai-bokse-ring. De eldste er åpne, positive men realistiske, mens de unge er åpne, positive og visjonære. En fin miks av ambisjoner og håndfaste ideer ble lagt frem, og vi følte dialogen var god.

Det vil alltid være behov for tolk i møtene, for engelsk-kunnskapene til de lokale er ikke så gode. Vi skal prøve ut ulike metoder å kunne kommunisere på tvers av språk, og vil begynne med tegning og lek på neste møte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar