fredag 15. mai 2009

Uke 2: Trekonstruksjoner og noen kompliserte møter:


Når fundamentene var godt støpt i bakke, vegg og sinn, kunne arbeidet med nye trevegger begynne.

Vi fant tidlig ut at trevirket vi hadde tilgang til rundt omkring i communityen enten var eid av andre eller av for dårlig kvalitet til konstruksjon. Løsningen ble å handle hos en av de mange bruktbutikkene som selger brukte trematerialer.


Å handle brukt fører med seg både positive og negative effekter. Vakker patina og god samvittighet veier lett opp for merkelige dimensjoner og små unøyaktigheter. På grunn av Thailands strenge hogstpolitikk er det vanskelig å få tak i godt, rimelig tømmer, og brukte materialer er på mange vis "kvalitetssikret".


De thailandske studentene vi samarbeidet med syns vi tok sjanser med vår boltede bypass konstruksjon. Vi fikk gjentatte ganger spørsmål som: "Er det virkelig nok med bare en bolt der?" og "Burde vi bruke noen spiker rundt bolten for å holde det bedre sammen?"


Det er vanskelig å finne en god måte å vise at en 10 mm stålbolt er sterkt nok og at bypass er en god og effektiv konstruksjon. Denne gangen måtte de, noe motvillig stole på vår dømmekraft.


Etter noen kompliserte runder med mobiltelefonbestilling, fant vi ut at det beste var å sende en av de mange motorsykkel-taxiene som kjørte forbi huset. -Vis frem bolten, Si: "same-same, ten more", Vis ti med fingrene. Isi pisi. Ekstra omkostninger for frakt: 8 kroner.


Hovedveggen har bæring av 50x180mm trevirke og brukte kasser i kryss-finér er boltet fast. Hele veggen på 6x4 meter er kledt i trevirket vi fant rundt om i communityen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar